Suche

Persbericht #Automotive Aftermarket
Deel persbericht

Bosch-werkplaatsconcepten: Klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen

  • Bosch Car Service: al meer dan 20 jaar een gevestigde waarde in België
  • AutoCrew: sterk netwerk in België
  • Opleidingen en technische support bereiden werkplaats voor op de toekomst
  • Uitgebreide ondersteuning rond e-mobility

In een wereld van constante innovatie op het gebied van mobiliteit is Bosch de partner bij uitstek voor autobedrijven die hun werkplaats willen voorbereiden op de toekomst. Met Bosch Car Service en AutoCrew heeft Bosch in België twee sterke werkplaatsconcepten. Met onderdelen, werkplaatsapparatuur, opleidingen en technische expertise bereidt Bosch zijn werkplaatsconcepten ook voor op een aftermarket waarin elektrische voertuigen een steeds grotere rol spelen. Bosch Car Service telt 150 leden in België, AutoCrew 86.

Bosch Car Service: expertise en kwaliteit

Leden van het Bosch Car Service-netwerk krijgen ondersteuning in de vorm van geavanceerde diagnosetechnologie, effectieve logistiek van onderdelen, trainingen, technische support en marketing. Dankzij informatie en advies voor alle merken en de allernieuwste diagnosetechnologie van Bosch, profiteren Bosch Car Service bedrijven van de steeds groeiende expertise van Bosch. Klanten van Bosch Car Service kunnen rekenen op een hoge beschikbaarheid van originele Bosch-onderdelen en van gekwalificeerde autotechnici, die dankzij de vele opleidingen altijd up-to-date zijn. Een Bosch Car Service heeft recht op 8 technische trainingsdagen per jaar en is ook automatisch lid van Traxio.

De allereerste Bosch Car Service werd in 1921 in Hamburg gevestigd. Vandaag is Bosch Car Service het grootste merkonafhankelijke werkplaatsconcept ter wereld met meer dan 15.000 bedrijven in 150 landen. Het concept is sinds 1999 in België aanwezig en telt 150 leden.

AutoCrew: sterk netwerk in België

AutoCrew vierde in 2020 zijn tiende verjaardag als garageconcept van Bosch. Bosch nam AutoCrew in 2009 over van ZF Trading GmbH en lanceerde het fullservicewerkplaatsconcept in 2010 – naast Duitsland – ook in andere landen, waaronder België en Nederland. Er zijn ondertussen 86 AutoCrew-garages in België.

AutoCrew focust zich op de kernactiviteiten van het autobedrijf: reparatie en onderhoud. De leden zijn universele autobedrijven die hun onafhankelijkheid willen behouden en tegelijkertijd belang hechten aan de band met Bosch. AutoCrew-garages werken met een KTS-diagnosetoestel van Bosch en hebben een abonnement op de diagnosesoftwaretool ESI-[tronic] 2.0. Daarnaast hebben zij toegang tot de technische trainingen van Bosch en de Technische Hotline en krijgen zij ook ondersteuning op marketinggebied.

Uitgebreid trainingsaanbod, nieuwe opleidingen in 2022

Bosch biedt zijn werkplaatsconcepten een uitgebreid aanbod opleidingen. Daartoe hoort ook de opleiding “Veilig werken aan e-voertuigen”. Bosch ontwikkelde ook een training die volledig gericht is op het onderhoud en programmeren van Tesla-onderdelen en het onderhoud van auto’s op waterstof. Beide trainingen worden dit jaar aan het opleidingspakket toegevoegd.

Ontdek Bosch Car Service en AutoCrew op de Bosch-stand tijdens AutoTechnica (Hal 7, stand G07)

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op http://www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?