Suche

Persbericht #Automotive Aftermarket
Deel persbericht

Bosch Workshop Partner viert vijfde verjaardag

Wervingscampagne moet binnen een aantal jaren leiden tot 600 leden in Benelux

  • Succesvol concept gericht op de werkplaatsactiviteiten van het autobedrijf
  • Uw autobedrijf, Bosch-kwaliteit
  • Benelux-idee wordt Europees concept

Brussel/Barneveld – Bosch Workshop Partner, het moduleconcept van Bosch gericht op de werkplaatsactiviteiten van het autobedrijf, viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Bosch Workshop Partner biedt een totaalpakket met een mix van technische training, ondersteuning op vlak van diagnose en werkplaatsapparatuur en automaterialen van Bosch. De Bosch Workshop Partner geniet daarnaast van een mooi aanbod aan marketing-, communicatie- en promotiemateriaal.

Bosch Workshop Partner werd bij de AutoTechnica in 2018 geïntroduceerd en kon meteen op de nodige interesse rekenen. Op dit moment zijn er 350 Bosch Workshop Partners in de Benelux.

“Bosch Workshop Partner was een primeur voor de Benelux, maar we zien dat ook andere regio’s enthousiast zijn over dit concept. Daarom wordt het binnenkort Europees – in vijf andere regio’s – uitgerold. Ook binnen de Benelux is er nog genoeg ruimte voor groei. Binnen een aantal jaren willen we doorgroeien naar 600 leden”, zegt Tom Becks, Manager Workshop Business Development Benelux bij Robert Bosch.

Acht modules voor maximale kennis

Een sterk veranderende mobiliteit vereist een maximale technische kennis en expertise van het autobedrijf om zo voorbereid te zijn op de uitdagingen van vandaag en morgen. Een Bosch Workshop Partner is verplicht minimum 1 BWP-module per jaar te volgen. Bosch biedt acht modules aan (benzine, diesel, diagnose, airco, remmen, veiligheid, energiemanagement en hybride/EV).

Sterk partnership

Een Bosch Workshop Partner kiest ervoor om zijn naam aan Bosch te verbinden, maar zijn eigen identiteit te behouden. De bedrijfsvoering en marketing blijven volledig in handen van het autobedrijf. Dat is voor vele Bosch Workshop Partners een belangrijke voorwaarde. Het concept is ook met andere concepten te combineren.

“Een autobedrijf dat wil bijblijven kan niet zonder technische ondersteuning. We bieden niet alleen opleidingen aan, maar een Bosch Workshop Partner kan ook steeds beroep doen op technische specialisten van de Bosch-helpdesk. Binnenkort heeft een Bosch Workshop Partner ook toegang tot Remote Diagnostics Service. Met Remote Diagnostics Service maakt Bosch het voor werkplaatsen mogelijk om op afstand services aan het voertuig uit te voeren. Door gebruik te maken van een KTS-diagnosetoestel of RDS 500 kunnen de Bosch-experts op afstand toegang krijgen tot het voertuig en specifieke taken of complexe programmaties uitvoeren, zoals kalibratie, codering van componenten of een update van de stuurapparaatsoftware”, licht Becks toe.

“Voor ons is het belangrijk dat ons atelier zeer professioneel is en optimaal functioneert. Bosch Workshop Partner geeft ons de tools hiervoor”, zegt Dieter Weyts van Bosch Workshop Partner M&M Services in Wilrijk.

Ambities voor de toekomst

Bosch Workshop Partner kijkt optimistisch naar de toekomst. “Er is nog enorm veel potentieel. Het aantal onafhankelijke autobedrijven blijft groot en ze hebben steeds meer klanten. Met Bosch Workshop Partner willen wij dat de werkplaats goed blijft functioneren, ook in een wereld waarin voertuigen steeds complexer worden en de mobiliteit zich in een stroomversnelling bevindt.”

Binnenkort start een wervingscampagne om nieuwe leden aan te trekken. Binnen een aantal jaren wil Bosch Workshop Partner 600 leden in de Benelux. “Naast het aantrekken van nieuwe leden, blijven we ons huidige aanbod ook steeds optimaliseren om ook aan de wensen van de bestaande partners te blijven voldoen, daarom wordt dit jaar bijvoorbeeld het aanbod in marketingmaterialen opgefrist”, besluit Becks.

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht