Stuttgart, Duitsland – Volgens een representatieve enquête die in juni 2020 op vraag van Bosch werd uitgevoerd door het marktonderzoeksinstituut Innofact, heeft geen enkel type aandrijflijn zijn relevantie verloren – of het nu batterijen of brandstofcellen, benzine- of dieselmotoren zijn. Als de 2.500 respondenten in Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk morgen een nieuwe auto zouden moeten kiezen, zou een op de twee kiezen voor een zuivere verbrandingsmotor voor hun primaire auto en ongeveer een op drie voor hun tweede auto. Op de vraag wat de meest gebruikte aandrijflijn in 2030 zal zijn, ziet ongeveer 68 procent van de ondervraagden de elektrische aandrijflijn op de eerste plaats, vóór hybride en verbrandingsmotoren. Deelnemers aan de enquête erkenden ook het potentieel van brandstofcelauto’s, waarbij ongeveer een op de drie de brandstofcel als de toekomst van mobiliteit ziet. “Elektrische mobiliteit komt eraan – en dat is goed nieuws. Alleen al dit jaar investeert Bosch 500 miljoen euro in dit domein. Tegelijkertijd verfijnen we ook continu de verbrandingsmotor – omdat die nog steeds nodig is,” zegt Dr. Stefan Hartung, lid van de raad van bestuur van Robert Bosch en voorzitter van de bedrijfssector Mobility Solutions.
Over Bosch
Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1.400 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.
De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 77,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 72,600 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 126 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 30,000 softwareontwikkelaars.
De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.
Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/ en YouTube: Bosch Belgium