Suche

Persbericht #Mobility Solutions
Deel persbericht

Vlaanderen pioniert met gepersonaliseerde waarschuwingen voor spookrijders via smartphone-app

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en van Innovatie Jo Brouns lanceren een realtime-detectiesysteem dat zowel de spookrijder zelf als bestuurders in de buurt van een spookrijder persoonlijk waarschuwt via navigatie-apps in de auto. Het systeem werd ontwikkeld door Bosch en past binnen het Mobilidata-programma van de Vlaamse overheid en imec.

Waarschuwingen op maat

De Federale Politie telt elk jaar gemiddeld 350 tot 400 spookrijders op onze autosnelwegen. En die spookrijders kunnen, doordat ze meestal frontaal botsen op andere bestuurders, uiterst ernstige ongevallen veroorzaken. Om ongevallen met spookrijders terug te dringen, zijn twee elementen cruciaal: een betere detectie van spookrijders, en een gerichte notificatie van bestuurders in de omgeving van een spookrijder. Mobilidata, het programma van de Vlaamse overheid en imec dat technologische verkeersoplossingen ontwikkelt, ging in zee met het Duitse technologiebedrijf Bosch om beide elementen te verwerken in verschillende gratis applicaties voor je smartphone die geconnecteerd zijn met Mobilidata.

Vlaamse ministers Peeters en Brouns zijn bijzonder trots dat Vlaanderen wereldwijd de eerste overheid is die de digitale waarschuwingen over spookrijders integreert in haar verkeersinformatiekanalen.

Innovatief aanvullend kanaal voor weggebruiker en wegbeheerder

Het Vlaams Verkeerscentrum is verantwoordelijk om accurate verkeersinformatie te verdelen, inclusief waarschuwingen voor spookrijders. Urgente informatie wordt verspreid via website-updates, radioboodschappen of notificaties op de ingebouwde navigatiesystemen van sommige voertuigen.

Met deze nieuwe applicatie komt daar een verkeersinformatiekanaal bij, dat een veel nauwere focus legt op de exacte locatie van een bestuurder. Resultaat: alleen spookrijders en mensen in de onmiddellijke omgeving krijgen een waarschuwing via hun smartphone-app. Zo wordt vermeden dat andere bestuurders, die niet in de buurt zijn, nodeloos afgeleid worden. Het vormt een belangrijke verbetering van de generieke alerts die nu al via navigatie-apps of andere kanalen verspreid worden.

De oplossing van Bosch is gebaseerd op een grote hoeveelheid nationale en internationale kwalitatieve verkeersdata, uit meerdere gegevensbronnen zoals smartphone-apps. Autofabrikant Skoda, onderdeel van de Volkswagen-groep, heeft de technologie al geïntegreerd in het infotainmentsysteem van hun nieuwe modellen.

Persmap waarschuwingen spookrijders

Over Mobilidata

Mobilidata is een programma dat is opgericht door verschillende Vlaamse overheden en strategisch onderzoekscentrum imec in België. Het programma wordt gefinancierd door het Agentschap Innoveren en Ondernemen en krijgt bijkomende steun van de Europese Unie (Connecting Europe Facility).

Mobilidata rolt een aantal innovatieve technologische oplossingen uit die het verkeer in Vlaanderen veiliger, vlotter en duurzamer maken. Dat is nodig om het aantal verkeersslachtoffers te doen dalen en om doelstellingen op vlak van duurzaamheid te halen.

Het programma richt zich op co-creatie van technologische oplossingen met beleidsmakers, bedrijven, onderzoekers en weggebruikers. In een publiek-private samenwerking zet het programma intelligente verkeerslichtregelaars in om verkeersstromen te optimaliseren en specifieke weggebruikers, zoals hulpdiensten, met voorrang groen licht te geven. Bovendien helpt Mobilidata weggebruikers met gepersonaliseerde verkeersadviezen en waarschuwingen.

Bij de inzet van deze diensten draait het om betrouwbare gegevens van hoge kwaliteit. Mobilidata wil de lat hoog leggen om in de toekomst meer datagedreven mobiliteitsoplossingen mogelijk te maken.

Meer info op de website: Mobilidata | Gericht rijadvies en intelligente mobiliteit

Over imec

Met meer dan 5.500 medewerkers van overal ter wereld, topwetenschappers en experten in verschillende onderzoeksdisciplines, een zeer geavanceerde R&D infrastructuur, en een uitgebreid partnernetwerk van wereldleiders uit de hightech-industrie, farma, ICT, ... Vlaamse en internationale bedrijven, start-ups, de academische wereld en kenniscentra, is imec ‘s werelds grootste onafhankelijke onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie. Imecs onderzoek omvat geavanceerde halfgeleidertechnologie en siliciumfotonica, oplossingen voor slimme gezondheidzorg, duurzame energie, duurzame mobiliteit en slimme steden, artificiële intelligentie, 5G-communicatie en sensortechnologieën en nog veel meer.

Imec zet zijn expertise en industrieel netwerk ook in om duurzame maatschappelijke impact in Vlaanderen te creëren. Zo ondersteunt imec zowel kleinere organisaties die over beperkte R&D-middelen beschikken als grotere bedrijven in hun innovatieproces. Imec draagt als strategisch onderzoekscentrum en actieve speler in netwerkorganisaties en sectorfederaties bij aan het innovatienetwerk in Vlaanderen door de publieke sector en private sector in Vlaanderen samen te brengen, de uitwisseling van open data mogelijk te maken, en kennisuitwisseling te stimuleren.

Imec heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, onderzoeksgroepen verspreid over de Vlaamse universiteiten, in Nederland, en VS, en vertegenwoordiging in 3 continenten. In 2022 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van imec 846 miljoen euro.

Meer informatie: www.imec.be

Imec is een geregistreerde merknaam voor de activiteiten van imec International (IMEC International, stichting van openbaar nut naar Belgisch recht), imec België (IMEC vzw, gesteund door de Vlaamse overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, gesteund door de Nederlandse overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.), imec China (IMEC Microelectronics Shanghai Co. Ltd.), imec India (IMEC India Private Limited), imec San Francisco (IMEC Inc.) en imec Florida (IMEC USA Nanoelectronics Design Center Inc.).

Over Agentschap Wegen en Verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is wegbeheerder van zo´n 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden. Wij werken elke dag aan een betere mobiliteit en doen dat samen met verschillende partners. Ons agentschap wil dé toonaangevende, toekomstgerichte wegbeheerder zijn voor alle weggebruikers. We zijn de motor van veilige, betrouwbare en duurzame infrastructuur en verkeersafwikkeling. Verkeersveiligheid komt steeds op de eerste plaats.

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1.060 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 429.000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Het bedrijf genereerde in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Met zijn zakelijke activiteiten streeft het bedrijf ernaar technologie te gebruiken om universele trends zoals automatisering, elektrificatie, digitalisering, connectiviteit en duurzaamheid vorm te geven. In deze context versterkt de brede diversificatie van Bosch over regio's en industrieën zijn innovatiekracht en robuustheid. Bosch maakt gebruik van zijn bewezen expertise op het gebied van sensortechnologie, software en diensten om klanten oplossingen over verschillende domeinen aan te bieden vanuit één bron. Het past ook zijn expertise op het gebied van connectiviteit en artificiële intelligentie toe om gebruiksvriendelijke, duurzame producten te ontwikkelen en te produceren. Met "Technologie voor het leven", wil Bosch de kwaliteit van leven verbeteren en natuurlijke hulpbronnen behouden. De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De innovatieve kracht van Bosch is essentieel voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Bosch stelt ongeveer 90.000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Het is belast met de taak om het langdurig voortbestaan van het bedrijf en met name zijn financiële onafhankelijkheid te waarborgen - in overeenstemming met de missie die is overgedragen in het testament van de oprichter van het bedrijf, Robert Bosch.

Meer informatie is online te vinden op bosch-press.be, bosch.be, bosch.com, iot.bosch.com, LinkedIn en YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht