Suche

Persbericht #Power Tools
Deel persbericht

Bosch op AutoTechnica 2022

Werkplaatsapparatuur voor het moderne garagebedrijf

  • Secure Diagnostic Access: moeiteloze toegang tot beveiligde diagnosefuncties
  • Compleet assortiment voor nauwkeurige en snelle kalibratie van ADAS-systemen
  • Aircoservice-apparatuur voor elke werkplaatsbehoefte
  • Nieuwe reeks 5-gastesters voor EcoMaintenance®

Als partner bij uitstek voor het garagebedrijf ontbreekt Bosch niet op AutoTechnica 2022, de vakbeurs voor alle automotive professionals uit de Benelux. Ook in een sterk veranderde mobiliteit, ondersteunt Bosch garagebedrijven met onderdelen, kennis en apparatuur. Tijdens AutoTechnica zet Bosch met name de werkplaatsapparatuur centraal. De Bosch-stand in Hal 7 zet de nieuwe SDA-functie, het unieke universele kalibratietoestel DAS 3000 en het vernieuwde aanbod aan ACS-aircoservicestations in de kijker. Daarnaast presenteert Bosch ook een nieuwe reeks 5-gastesters voor EcoMaintenance®.

Secure Diagnostic Access: moeiteloze toegang tot beveiligde diagnosegegevens

Dankzij de nieuwe SDA-functie (Secure Diagnostic Access) in de ESI[tronic] 2.0-diagnosesoftware kunnen Bosch KTS-gebruikers moeiteloos moderne voertuigen met een beveiligde diagnosetoegang ontgrendelen en servicen. SDA is een universele en geïntegreerde oplossing, waardoor garagebedrijven die gebruik maken van een Bosch KTS-diagnosetester zich niet langer bij de afzonderlijke voertuigfabrikanten hoeven te registreren en te betalen voor hun individuele oplossingen. Na een eenmalige aanmelding, en in sommige gevallen online gebruikersidentificatie, ontvangen monteurs een persoonlijke identificatiecode waarmee ze via SDA toegang krijgen tot beveiligde voertuigfuncties. Alle diagnose- en onderhoudswerkzaamheden kunnen dan onbeperkt worden uitgevoerd, zonder een account aan te maken bij de autofabrikanten.

De SDA-functie van ESI[tronic] 2.0 biedt ondertussen toegang tot de beveiligde diagnosefuncties van Mercedes-Benz, de Volkswagen-groep en ook alle beveiligde voertuigmodellen van Fiat Chrysler Automobiles. Het updateplan van ESI[tronic] 2.0 voor 2022 bevat veel nieuwe toevoegingen, waarvan gebruikers automatisch en zonder extra kosten gebruik kunnen maken.

Compleet assortiment voor nauwkeurige en snelle kalibratie van ADAS-systemen

De DAS 3000 van Bosch is een universeel kalibratietoestel voor kalibratie van frontcamera’s, radars, LIDAR-sensoren en achteruitrijcamera’s. Bosch verwacht in de nabije toekomst een aanzienlijke toename van het aantal in voertuigen geïnstalleerde lidarsensoren en heeft daartoe een nieuw speciaal kalibratiebord ontwikkeld dat eenvoudig op het DAS 3000-kalibratietoestel kan worden geïnstalleerd. Afhankelijk van de plaats waar de lidarsensoren op het voertuig zijn gemonteerd, kan het lidarbord op een hoogte tussen 300 en 800 millimeter nauwkeurig worden ingesteld. De vereiste hoogte wordt nauwkeurig bepaald met behulp van de GLM 120/150 lasermeetmodule van Bosch. De snelle en uiterst nauwkeurige positionering ten opzichte van de rijlijn van het voertuig gebeurt met de 3D-positioneringssoftware van de DAS 3000. De Bosch ESI[tronic] 2.0 Online-software in combinatie met een Bosch KTS-diagnosetoestel begeleiden gebruikers stap voor stap door het positioneringsproces van het lidarbord, inclusief afstandsmeting en laterale offset om het kalibratieproces mogelijk te maken.

In zijn aanbod van accessoires voor de kalibratie van ADAS-rijhulpmiddelen heeft Bosch nu ook speciale kalibratiematten waarmee de werkplaats zijn diensten kan uitbreiden met de kalibratie van achteruitrijcamera’s en 360-graden surroundview-camera’s. Om de kalibratie uit te voeren, worden de kalibratiematten met behulp van de DAS 3000 software in de juiste positie gebracht. Het kalibratieproces kan vervolgens worden gestart met het Bosch KTS-diagnosetoestel en de bijhorende ESI[tronic] 2.0 Online?software of een diagnosetoestel van een andere partij met de benodigde kalibratieroutines.

Aircoservice-apparatuur voor elke werkplaatsbehoefte

Bosch vernieuwde in de loop van 2021 zijn assortiment aircoservice-apparatuur. Het compleet vernieuwde aanbod aan ACS-aircoservicestations is voor het eerst integraal te ontdekken op AutoTechnica. Alle Bosch ACS-aircoservicetoestellen zijn uitgerust met twee gescheiden oliecircuits voor PAG- en POE-compressorolie. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel voertuigen met een verbrandingsmotor als hybride en elektrische voertuigen.

Het belang van een optimaal aircosysteem is in een e-voertuig veel groter dan bij voertuigen met een verbrandingsmotor. Het aircosysteem koelt namelijk steeds vaker ook het batterijpakket, wat van essentieel belang is voor de perfecte werking en autonomie van elektrische wagens. Aircosystemen dienen vandaag dus voor meer dan alleen het comfort van bestuurders en passagiers.

Daarnaast zijn de ACS-toestellen van Bosch uiterst rendabel en ecologisch. Ze springen namelijk erg zuinig om met koudemiddel: tot 99% van het koudemiddel wordt teruggewonnen, een indrukwekkend percentage in vergelijking met de standaard terugwinningsgraad van 95%. Hierdoor realiseert de werkplaats bij elk gebruik een aanzienlijke besparing van koudemiddel.

Nieuwe reeks 5-gastesters voor EcoMaintenance®

Naast de conventionele 4-gastesters en roetmeters presenteert Bosch ook een nieuwe reeks 5-gastesters voor EcoMaintenance®, een wereldwijd concept gebaseerd op een thermodynamische analyse van vijf gassen, waardoor een functionele diagnose van de motor en een unieke diagnose van de partikelfilter mogelijk zijn. Met de BEA SPH 5-gastesters van Bosch kunnen met een meting van amper drie minuten problemen in diesel- en benzineauto’s worden achterhaald die zorgen voor vervuiling, verhoogd verbruik en niet optimaal werkende componenten of systemen die onderhoud of reparatie vereisen. De BEA 5-gastesters voeren een automatische en volledige controle uit van de injectiesystemen, de verstuiverkwaliteit van de injectoren, turbo, luchtinlaatsysteem, emissiebeperkingssysteem en uitlaatconditie. De testers zijn beschikbaar als vast station of als mobiele oplossing.

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1.300 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 421.000 medewerkers (situatie op 31 december 2022). Het bedrijf genereerde in 2022 een omzet van 88,2 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. Met zijn meer dan 400 vestigingen wereldwijd is de Bosch Groep sinds het eerste kwartaal van 2020 CO2-neutraal. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 85.500 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 44.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, LinkedIn en YouTube: Bosch Belgium

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?