Suche

Persbericht #Automotive Aftermarket
Deel persbericht

Nieuwste Bosch HDEV6 hogedrukbenzine-injectoren nu ook verkrijgbaar voor de aftermarket

hogedrukbenzine-injector aftermarket

Groeiende aftermarket-activiteiten met betrekking tot onderhoud en reparatie van benzinemotoren met directe injectie

  • Nieuwste generatie hogedrukinjectortechnologie vormt een aanvulling op het Bosch aftermarket-assortiment.
  • Hybridisering van modellen leidt tot een toenemend aantal voertuigen met directe injectiesystemen.
  • Reparatieconcepten, reserveonderdelen en de nieuwe BTG 5210-gereedschapsset voor een professioneel onderhoud van hogedrukinjectoren.

Tegen 2023 zal meer dan de helft van alle nieuw geregistreerde verbrandingsmotoren uitgerust zijn met benzinemotoren met directe injectie (GDI). Als gevolg hiervan groeit ook de vraag naar reparatie en onderhoud van GDI-motoren. Het aantal voertuigen dat is uitgerust met directe benzine-injectiesystemen van Bosch neemt voortdurend toe. Om werkplaatsen in staat te stellen reparatiewerkzaamheden aan deze systemen uit te voeren, heeft Bosch zijn aftermarket-assortiment uitgebreid met HDEV6-hogedrukinjectoren. Als directe opvolger van de HDEV5-injectoren is dit de nieuwste generatie hogedrukinjectorentechnologie met kleppen die zijn ontworpen voor nominale injectiedrukken tot 350 bar.

Extra groei door hybride aandrijflijnconcepten

Benzinemotoren met directe injectie onderscheiden zich door hun hoge prestaties in combinatie met een laag brandstofverbruik en lage emissies. De ontwikkelaars van deze motoren vertrouwen ook op directe benzine-injectiesystemen voor de verbrandingsmotoren van hybride aandrijflijnconcepten. De markt van directe injectiesystemen, die al sterk is, zal blijven groeien dankzij de hybride aandrijflijn. Omdat autofabrikanten momenteel steeds meer motoren met HDEV6-injectoren uitrusten, heeft Bosch besloten de werkplaatsen te ondersteunen met zijn knowhow, reparatiesets en geschikte reserveonderdelen – inclusief de nieuwste HDEV6-technologie. Dit biedt werkplaatsen de mogelijkheid hun potentiële omzet te verhogen door deze groeiende servicemarkt aan te boren.

Professionele reparatie met de BTG 5120-gereedschapsset

Voor de diagnose en demontage van hogedrukinjectoren biedt de online diagnosesoftware ESI[tronic] 2.0 foutoorzaken, signaalpatronen, toegang tot actuele waarden en instructies voor demontage- en installatie. Als bijvoorbeeld een gedemonteerde hogedrukinjector na ultrasoonreiniging opnieuw moet worden geïnstalleerd, moeten onder andere de afdichtingen en ringen worden vervangen. Bosch heeft hiervoor de BTG 5120-gereedschapsset ontwikkeld, waarmee de verbrandingskamerafdichting (teflonafdichting), de O-ring en de ontkoppelingselementen van bijna alle HDEV5- en HDEV6-injectoren kunnen worden vervangen. Dat is een ecologisch verantwoord alternatief voor de volledige vervanging van de injector. De compacte koffer bevat een paar speciale klemmen, kalibratiehulzen en montagedoorns. Er is ook een video ontwikkeld met instructies voor het verwijderen en installeren van hogedrukinjectoren: https://youtu.be/qB8DdJsNPnU.

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1.300 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 421.000 medewerkers (situatie op 31 december 2022). Het bedrijf genereerde in 2022 een omzet van 88,2 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. Met zijn meer dan 400 vestigingen wereldwijd is de Bosch Groep sinds het eerste kwartaal van 2020 CO2-neutraal. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 85.500 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 44.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, LinkedIn en YouTube: Bosch Belgium

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?