Suche

Persbericht #Bosch Group
Deel persbericht

BSH Home Appliances en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen zetten samenwerking verder

Papillon breidt verder uit met nog meer toestellen om nog meer gezinnen te bereiken

  • In de tweede fase worden 500 nieuwe en 50 gerefurbishte toestellen verhuurd
  • Maandelijkse huurprijs blijft onder 10 euro
  • Door nieuwe partnerships uitbreiding over heel Vlaanderen
  • Circulair economieproject met positieve impact voor milieu en bestrijding van energiearmoede

Na een succesvolle pilootfase zetten Bosch Home Appliances N.V. en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen hun samenwerking verder en is het Papillon-project vanaf september 2021 verder uitgebreid. In deze tweede fase zullen 500 nieuwe en 50 gerefurbishte toestellen extra worden verhuurd. Papillon biedt aan gezinnen in energiearmoede, die vaak geen ofwel oude energieverslindende huishoudapparaten bezitten, de kans om energiezuinige toestellen te huren voor een klein maandelijks bedrag. In de huurprijs zijn ook de levering, installatie en de service inbegrepen.

De nieuwe toestellen worden in een full-service concept verhuurd voor een periode van tien jaar. De huurperiode voor de gerefurbishte toestellen bedraagt vijf jaar. De gemiddelde maandelijkse huurprijs ligt onder de 10 euro, behalve voor de was/droogcombinatie. Voor die toestellen is de maandelijkse huur 12 euro. Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen gaat voor de verhuur samenwerkingsprojecten aan met andere sociale ondernemingen, OCMW’s en gemeenten, waardoor Papillon over heel Vlaanderen kan worden uitgebreid.

“Ik ben zeer tevreden dat we dit mooie project kunnen verderzetten, met nog meer toestellen, Zo kunnen we nog meer gezinnen in heel Vlaanderen bereiken. Papillon verenigt de doelstellingen van economische groei en verminderde impact op klimaat en milieu. Bovendien draagt het actief bij tot de vermindering van energiearmoede bij kansarmen. Dat maakt het project bijzonder uniek”, stelt Bruno Vermoesen, Head of Office Governmental Affairs for Circular Economy BSH Home Appliances Group.

Milieuvriendelijk concept aan een vaste prijs

Papillon werd in 2018 gestart als een pilootproject met als doel 100 huishoudapparaten van Bosch te verhuren aan gezinnen in energiearmoede. Het project werd al snel uitgebreid tot 130 toestellen en in deze tweede fase komen er nog eens 550 bij. Huishoudapparaten zijn grote energieverbruikers en hebben daardoor een hoge milieu-impact. “Kansarme gezinnen hebben vaak verouderde toestellen. Door deze verouderde apparaten te vervangen door modernere, energie-efficiënte wasmachines, drogers, koelkasten en diepvriezers kan de CO2-uitstoot per apparaat in tien jaar tijd tussen de 240 en 870 kilo verlaagd worden,” aldus Bruno Vermoesen. “De toestellen verbruiken minder elektriciteit, waardoor ook de energiefactuur lager is. Bovendien is in de huurprijs het onderhoud en een eventuele vervanging inbegrepen. Dat geeft gemoedsrust. Mensen in armoede hebben vaak schrik voor onverwachte uitgaven. Met ons huurconcept zijn ze zorgenvrij gedurende tien jaar.”

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op http://www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?