Suche

Persbericht #Energy and Building Technology
Deel persbericht

Duurzaam wassen en drogen in gemeenschappelijke wasruimtes

Digitale oplossing WeWash nu ook beschikbaar in België

  • WeWash Box: digitaal boekings- en betaalsysteem
  • WeWash Care: full-service pakket met wasmachines en drogers van Bosch
  • Duurzaam, eenvoudig en comfortabel: voor vastgoedbeheerder en gebruiker
  • Eerste WeWash Care-projecten in Brussel en Antwerpen

Brussel/Antwerpen – Gemeenschappelijke wasruimtes in appartementsgebouwen, studentenwoningen, vakantieverblijven of op campings zijn in opmars. Door het woningtekort in grote steden, de stijgende vastgoedprijzen en de groeiende interesse in de deeleconomie zoeken steeds meer mensen naar nieuwe manieren om duurzaam en kosten-efficiënt hun was te kunnen doen. De vraag naar slimme oplossingen om samen te kunnen wassen en drogen stijgt. WeWash, maakt wassen en drogen duurzaam, digitaal en gebruiksvriendelijk, zowel voor de beheerder als de gebruiker.

WeWash is sinds maart 2021 in België aanwezig en speelt in op de trend van een duurzame deeleconomie die vandaag ook steden als Brussel en Antwerpen verovert. “Duurzaamheid wordt in nieuwbouw- en renovatieprojecten steeds belangrijker. Ook bij de inrichting van de gemeenschappelijke wasruimte wordt bewust gekozen voor energiezuinige toestellen en een oplossing die een vlot en ecologisch gebruik garandeert. WeWash is hiervoor de perfecte oplossing”, zegt Georges Van der Meulen, gedelegeerd bestuurder van BSH Home Appliances N.V.

BSH Home Appliances N.V. levert de energiezuinige en hoogtechnologische toestellen van het merk Bosch voor de wasruimtes. Voor BSH is dit een volgende stap – na het Papillonproject – in het streven naar duurzame economische modellen.

Van Box tot full-service Care

De kern van de oplossing is de WeWash Box, een onderhoudsvrij apparaat waarmee digitaal reserveren en factureren van gemeenschappelijk wassen en drogen mogelijk is. De WeWash Box is compatibel met alle gangbare wasmachines en drogers. Ongeacht het merk, model of leeftijd van de machine, Voor de installatie is geen WiFi- of LAN-verbinding vereist aangezien de Box wordt geleverd met een eigen dataconnectie op basis van een geïntegreerde SIM-kaart.

Met de gratis WeWash-app kunnen gebruikers eenvoudig de status van de machines checken, een reservering maken of de betaling afhandelen. De betaling gebeurt cashless en volgens het “pay-per-use”-principe.

Naast de WeWash Box biedt BSH ook WeWash Care aan, een full-service-oplossing waarbij de volledige wasruimte wordt uitgerust. WeWash kiest daarbij voor moderne, energie- en waterzuinige Bosch-toestellen uitgerust met een WeWash Box. De exclusieve WeWash Care-machines zijn goedgekeurd voor commercieel gebruik, zijn uiterst gebruiksvriendelijk en hebben een korte was- of droogcyclus.

BSH zorgt voor de installatie, service en onderhoud van de toestellen. Daarnaast wordt de wasruimte voortdurend gemonitord via het 24/7 Network Operation Center (NOC). Zo worden defecte machines vroegtijdig gedetecteerd en meteen gedeactiveerd. Ze kunnen dan niet meer gereserveerd worden en de hersteldienst wordt meteen verwittigd. Dit voorkomt onaangename gebruikservaringen.

Eerste projecten in België

Begin maart 2021 zette WeWash voet aan wal in België. De eerste projecten met de WeWash Care-formule zijn opgestart in de bruisende stadscentra van Brussel en Antwerpen. Niet toevallig, want door de vele studenten, singles en jonge gezinnen in deze steden is de nood aan moderne, gemeenschappelijke wasruimtes er groot.

In de Stadswaag in Antwerpen doet Quares beroep op WeWash Care voor de gemeenschappelijke wasruimte. “Quares is een vastgoedbedrijf dat volop inzet op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Voor onze nieuwste ontwikkeling, de Stadswaag, een site met 32 appartementen voor young professionals, inclusief co-working en community-building ruimtes, kozen we voor WeWash omwille van het duurzame en innovatieve aanbod. Pas afgestudeerden hebben niet de financiële middelen om grote investeringen te doen in huishoudtoestellen. Dankzij de app en de cashloze betaling wordt er veel vlotter gebruik gemaakt van de toestellen. En omdat WeWash met de meest energiezuinige toestellen werkt, kunnen wij als eigenaar-beheerder het energie- en waterverbruik binnen de perken houden,” legt Siham Rahmuni, CEO van Quares uit.

Ook in de prachtig gerenoveerde The Soap Factory, een woonproject in hartje Brussel, dat ruime kamers en aan scala aan gemeenschappelijke diensten biedt, is de gemeenschappelijke wasruimte uitgerust met een WeWash Care-service. “We hadden verschillende criteria voor de wasruimte in onze co-housing en WeWash bood het perfecte antwoord. De toestellen zijn van hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijk en er was geen dure uitrusting nodig om de toestellen te installeren. Daarnaast zorgt de app voor een goede organisatie van het gebruik van de wasruimte. Bovendien past de app helemaal bij de levensstijl van onze tech-savvy jonge huurders. We kregen alleen maar positieve feedback,” zegt Isaline Van den Abeele, Manager van The Soap Factory.

Op dit moment lopen er gesprekken voor verdere projecten in Gent, Luik en Brussel. “We zijn verheugd dat WeWash nu beschikbaar is voor klanten in België en persoonlijk ben ik zeer tevreden met de positieve reacties die we tot nu toe van de markt hebben gekregen. Nieuwe woonconcepten zijn in opkomst in heel Europa en met ons WeWash-concept bieden we een ruimtebesparende, gemakkelijke en duurzame manier om de was te doen zonder dat klanten apparaten moeten bezitten,” besluit Philip Laukart, CEO of WeWash GmbH.

Over WeWash

WeWash werd in 2016 opgericht als onderdeel van de Bosch Groep. Een team van 20 mensen zorgt ervoor dat gemeenschappelijk wassen aantrekkelijk wordt voor alle betrokkenen. Als marktleider in Duitsland voor digitale boekings- en betalingssystemen in gemeenschappelijke wasruimtes, biedt WeWash een digitale oplossing met een allesomvattend serviceconcept.

Dankzij een cashless facturatie- en onderhoudsvrij systeem verlaagt WeWash de kosten en verbetert het de duurzaamheid. Met meer dan 63.000 gebruikers heeft WeWash momenteel meer dan 3.000 installaties in Europa.

WeWash werkt succesvol samen met aanbieders van studentenhuisvesting, serviceappartementen, micro-appartementen, vastgoedbeheerders en de particuliere en sociale huisvestingssector.

Meer informatie: we-wash.be

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op http://www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?