Suche

Nieuwe batterijtester BAT 115 van Bosch voor het snel en eenvoudig testen van alle batterijtypes

Bert Van Hauwermeiren >

X

Gebruiksvriendelijke tester met geïntegreerde printer

  • Compacte batterijtester voor de werkplaats
  • Eenvoudig testprogramma met nauwkeurige testresultaten
  • Geschikt voor alle batterijtypes, inclusief AGM en EFB
BAT 115 Bosch

Bosch introduceert de BAT 115, een snelle en betrouwbare batterijtester voor startbatterijen van 6 en 12 volt, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het eenvoudige testprogramma belast de batterij niet en levert nauwkeurige meetresultaten. Dankzij de geïntegreerde thermische printer kunnen de testresultaten gemakkelijk worden uitgeprint. Naast batterijdiagnose en weergave van de laadstatus kan de BAT 115 ook worden gebruikt om 12V en 24V start- en oplaadsystemen te controleren. Dit resulteert in een complete systeemtest van de batterij, de startmotor en de alternator. Het veelzijdige toestel is geschikt voor het testen van batterijen van personenauto’s, lichte bedrijfsvoertuigen, motorfietsen en pleziervaartuigen met een koud startvermogen tussen de 40 en 2000 ampère.

Intuïtieve en menugestuurde bediening

De nieuwe batterijtester van Bosch kan gebruikt worden voor loodzuur-, EFB-, gel-, vlies- en (vlakke of spiraalvormige) AGM-batterijen. De BAT 115 voldoet aan de meeste internationale teststandaarden zoals EN, EN2, DIN, SAE, JEC, JIS en MCA. De menugestuurde bediening met grafisch LCD-display en slechts drie knoppen maakt intuïtief en snel handelen mogelijk. In het keuzemenu is er keuze uit 25 talen, waaronder ook het Nederlands. Voor een vlot mobiel gebruik in de werkplaats is deze nieuwe batterijtester van amper 1100 gram uitgerust met een stevige behuizing en een testkabel van 1,8 meter. Na gebruik kan de BAT 115 worden opgeborgen in een handige opbergkoffer.

Dit nieuwe model vervolledigt het aanbod batterijtesters, dat nu bestaat uit de BAT 115 en de BAT 131, en batterijladers (BAT 645 en BAT 690) van Bosch. Deze batterijtesters en -laders voldoen aan de unieke behoeften van zowel personenauto’s, bedrijfsvoertuigen en tweewielers.

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1.400 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 77,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 72,600 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 126 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 30,000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/ en YouTube: Bosch Belgium

Ben je nog steeds op zoek naar iets?