Suche

Bosch Automotive Aftermarket Benelux overhandigt cheque aan goede doelen

Peter De Troch >

Loyaliteitsprogramma Extra tovert glimlach op gezicht van zieke kinderen

  • Steeds meer autobedrijven ruilen Extra-punten om als gift voor goede doel
  • Stichting DaDa heeft als doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de zorg aan kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen in Nederland.
  • Cliniclowns probeert kinderen die door een ziekte of handicap in het ziekenhuis verblijven afleiding en plezier te bezorgen
loyaliteitsprogramma Extra

Anderlecht/Barneveld – Het is op dit ogenblik overduidelijk: de zorgsector speelt een cruciale rol in onze samenleving. Naast artsen en verpleegkundigen, zijn in ziekenhuizen en medische instellingen heel wat vrijwilligers aan de slag. Zij zetten zich in om de zieken extra aandacht en zorg te geven. Voor hun werking hangen deze vrijwilligersorganisaties af van giften en sponsoring. Elke bijdrage is daarom welkom.

Via het loyaliteitsprogramma Extra steunt het team van Bosch Automotive Aftermarket Benelux al vier jaar twee goede doelen in Nederland en België die zich inzetten voor zieke kinderen. In Nederland is dat Stichting DaDa, die zich inzet voor het verbeteren en kindvriendelijk maken van de zorg aan kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen. In België zijn dat de Cliniclowns, een organisatie die met professionele clowns kinderen die door een ziekte of handicap in een ziekenhuis verblijven wat afleiding en plezier proberen te bieden.

“Wij merken dat steeds meer autobedrijven ervoor kiezen om hun ingezamelde loyaliteitspunten aan het goede doel te schenken in plaats van geschenken te kopen. Dit gebeurt vaak op initiatief van onze Bosch sales promotors. Ik ben trots op het Bosch-team en op de vele autobedrijven in Nederland en België die hun goede hart toonden. Zo kon ik uit naam van Bosch Automotive Aftermarket Benelux zowel aan Stichting DaDa als aan de Cliniclowns een cheque met een mooi bedrag overhandigen,” zegt Rene Heidt, Sales Manager Benelux Robert Bosch. Op de cheque voor Stichting DaDa stond een bedrag van €9.080,- vermeld. De Cliniclowns kregen een cheque van €1.305,-.

Met Extra sparen voor het goede doel

Het loyaliteitsprogramma Extra werd in 2013 gelanceerd. Zo’n 2.900 Nederlandse en 1.100 Belgische autobedrijven hebben zich ondertussen geregistreerd voor het Extra-programma. Autobedrijven kunnen via de aankoop van Bosch-producten bij hun grossier Extra-punten verzamelen. Deze punten kunnen worden omgeruild voor geschenken of leuke attenties, maar kunnen ook aan het goede doel geschonken worden. De voorbije jaren kiezen steeds meer autobedrijven ervoor om de ingezamelde punten om te ruilen voor een gift aan het goede doel.

www.extra-points.nl
www.extra-points.be

Tags: Extra

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1.400 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 77,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 72,600 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 126 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 30,000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/ en YouTube: Bosch Belgium

Ben je nog steeds op zoek naar iets?