Suche

Persbericht #Connected mobility
Deel persbericht

Bosch introduceert technisch verbeterd FSA 740 meet- en diagnosesysteem

Connected mobility

FSA 740 nu met meetmodule voor 48 volt-systemen en ergonomische rolwagen

  • De FSA 740 is het eerste Bosch-systeem op de markt met een meetmodule voor 48 volt-systemen
  • Met de FSA 740 is de werkplaats klaar voor de toekomst van systeemanalyses op alle bestaande voertuigen
  • Nieuwe gebruiksvriendelijke en ergonomische rolwagen voor comfortabel en efficiënt werken

Peter De Troch >

X

Autofabrikanten gebruiken steeds vaker 48 volt-boordnetsystemen, meestal bedoeld voor energierecuperatie. Dit vormt een steeds grotere uitdaging voor de werkplaats die een analyse van voertuigsystemen wil uitvoeren. Naast metingen aan 12 volt-systemen is er ook een groeiende vraag naar tests en analyses van 48 volt-systemen. Met de technisch verbeterde FSA 740 biedt Bosch nu een meetmodule met testroutines voor 48 volt-boordnetsystemen. Naast de gebruikelijke componenten van 12 volt-systemen kan de werkplaats ook 48 volt-systemen en hun componenten testen. Speciale testinstructies en bijpassende meettechnologieën maken een snellere probleemoplossing mogelijk, waardoor de efficiëntie in de werkplaats wordt verhoogd. Bosch ontwikkelde ook een nieuwe en gebruiksvriendelijke rolwagen voor het FSA 740 meet- en diagnosesysteem.

Toenemend gebruik van 48 volt-boordnetsystemen in moderne personenauto’s

In de komende jaren zullen steeds meer autofabrikanten hun personenauto’s uitrusten met 48 volt-systemen. Tegelijkertijd zullen tal van functies en componenten zoals koplampen, comfortelektronica of motormanagementsystemen, nog steeds worden gevoed door conventionele 12 volt-systemen. De huidige meetmodule van de Bosch FSA 740 maakt het de werkplaats mogelijk om uitgebreide tests uit te voeren op beide boordnetsystemen. De meetmodule is uitgerust met systeem dat de meetspanning verlaagt, met sterk geïsoleerde meetadapters en -klemmen en met geïsoleerde sensoren. De FSA 740 voldoet aan de huidige EN 61010 technische standaard en maakt het mogelijk om veilig te werken aan 48 volt-boordnetsystemen. Oudere FSA-versies kunnen worden geüpgraded via een software-update, adapters en bijpassende meetaccessoires.

De ideale apparatuur voor de echte diagnosespecialist

De nieuwe, bijzonder robuuste rolwagen van de FSA 740 is nu uitgerust met een groter 24-inch scherm (voorheen: 19-inch). Hierdoor is het zelfs vanop grotere afstand goed leesbaar – bijvoorbeeld als de technicus tijdens het uitvoeren van de metingen in het voertuig zit. De Windows 10-computer met SSD-geheugen biedt een snelle toegang voor vlottere testroutines. Via WLAN kunnen zowel de computer als de meetmodule worden aangesloten op het netwerk en internet van de werkplaats en kunnen ze ook worden gebruikt voor online updates. Het systeem kan ook flexibel worden geïntegreerd in de connectiviteitsoplossing Bosch Connected Repair. Via het startscherm van Bosch Connected Repair kunnen alle Bosch-toepassingen die in de werkplaats worden gebruikt, aan elkaar worden gekoppeld. De KTS 560 diagnosemodule en optionele draadloze emissietester zijn via Bluetooth draadloos met de FSA 740 verbonden, voor een optimale flexibiliteit in de werkplaats. Bovendien bevat de nieuwe rolwagen ook een A4-kleurenlaserprinter. Praktische vakken voor de meetcomponenten en het robuuste ontwerp zorgen voor een grote gebruiksvriendelijkheid en dragen bij aan de efficiëntie. De ESI[tronic]-werkplaatssoftware begeleidt de monteur bij onderhoud, diagnose en reparatie. Met de EBR-module (Experience Based Repair) biedt ESI[tronic] permanent ondersteuning door middel van snelle en eenvoudige oplossingen voor bekende foutpatronen die eerder door ervaren Bosch-auteurs werden gepubliceerd en door de knowhow van ESI[tronic]-gebruikers wereldwijd werden gevalideerd.

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op http://www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?