Suche

Persbericht #Connected Devices and Solutions
Deel persbericht

Bosch ESI[tronic] 2.0 en de nieuwste generatie KTS integreren security gateway van FCA-groep

Connected Mobility

Online veiligheidscertificaat geeft ESI[tronic]-gebruikers toegang tot uitgebreide diagnose van beveiligde voertuigen

  • Meest recente update 2019/3 van Bosch ESI[tronic] 2.0 integreert security gateway van FCA-groep
  • Enige legale en officiële manier om toegang te krijgen tot een volledige diagnose van beveiligde voertuigen van de FCA-groep
  • Geen demontage van voertuigonderdelen of gebruik van onofficiële bypasskabels
  • Volledig conform met de technische veiligheidsmaatregelen van autofabrikanten tegen cybersecurity
  • Andere autofabrikanten zijn in voorbereiding, nieuwste generatie KTS is klaar

Peter De Troch >

X

Ook autofabrikanten hebben sinds een aantal jaren te maken met cybercriminaliteit op hun voertuigen, met soms ernstige en gevaarlijke gevolgen voor de bestuurders. Sommige voertuigen werden tijdens het rijden gehackt, met verlies van controle over het voertuig als gevolg. Als antwoord op deze problematiek moeten vanaf september 2020 alle nieuw geregistreerde automodellen in Europa worden uitgerust met een beveiligde diagnosetoegang. Hierdoor plannen voertuigfabrikanten stelselmatig maatregelen om de toegang tot de voertuigelektronica via de OBD-diagnosestekker te beveiligen. Sommige autofabrikanten, zoals de FCA-groep (Fiat Chrysler Automobiles) hebben reeds een geavanceerde security gateway voor het ontsluiten van bepaalde niveaus van diagnose op hun voertuigen. Een volledige diagnose is enkel mogelijk als het diagnosetoestel erkend en geautoriseerd is.

Bosch heeft zich aan deze nieuwe procedure aangepast door de nieuwste generatie van de KTS-diagnosetesters uit te rusten met een nieuwe en snelle architectuur, die 100 procent compatibel is met zowel Pass-Thru, DoIP en de security gateways van vandaag.

Bosch ESI[tronic] 2.0 en de nieuwe generatie KTS zijn helemaal klaar voor de toekomst

Sinds update 2019/3 integreert de Bosch ESI[tronic]-werkplaatssoftware deze nieuwe functionaliteit dankzij een veiligheidscertificaat dat volledige toegang tot de diagnosegegevens via de OBD-interface mogelijk maakt. Na inloggen op het webportal van de fabrikant en na identificatie en authenticatie van de operator, wordt de operator door het webportal van de autofabrikant geïdentificeerd en wordt de ontgrendelingssleutel naar de KTS-diagnosetester gestuurd. De KTS krijgt toegang tot de vereiste, beveiligde functies. De standaard wettelijk verplichte diagnosefuncties zoals lezen van foutcodes en meetwaarden, zijn echter steeds toegankelijk. Geavanceerde diagnosefuncties zoals bijvoorbeeld het wissen van foutcodes of het resetten van een service-interval zijn beveiligd en vereisen bijgevolg een ontgrendelingsleutel die voortaan middels de KTS kan worden overgedragen om aldus toegang te krijgen tot alle diagnosefuncties.

Deze nieuwe functie bevestigt nogmaals de wil en toewijding van Bosch om universele garagebedrijven te ondersteunen door middel van moderne en universele diagnoseoplossingen die voldoen aan de nieuwste technologische ontwikkelingen in de automotive aftermarket.

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op http://www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?