Suche

Persbericht #Business/economy
Deel persbericht

Bosch Car Service telt meer dan 150 leden in België en Luxemburg

Sterke groei in 2018

  • Ook onderhoud en reparatie van leaseauto’s
  • Behoud van fabrieksgarantie
  • Winactie bij online boeken van een afspraak

Leen Van Parys >

Het onafhankelijke garagenetwerk Bosch Car Service kende het voorbije jaar een sterke groei en telt ondertussen meer dan 150 leden in België en Luxemburg. Bosch Car Service is daarmee één van de grootste merkonafhankelijke garageconcepten in België voor zowel de particuliere als zakelijke markt.

“Steeds meer garages kunnen zich vinden in onze aanpak, waarbij kwaliteit, service en ondersteuning op het gebied van techniek en marketing centraal staan,” zegt Michiel Frijters, Concept Manager Bosch Car Service Benelux. “Die kwaliteit en service worden ook erg gewaardeerd door leasemaatschappijen. Zo hebben we een samenwerkingsakkoord met diverse grote leasemaatschappijen. Dat betekent dat leaseauto’s van deze maatschappijen ook in onze garages onderhouden en gerepareerd kunnen worden.”

Daarnaast biedt Bosch Car Service ook een uitgebreid pakket aan technische trainingen aan: van benzine- en dieselsystemen, veiligheids- en comfortsystemen en werken aan hybride en elektrische voertuigen. “Monteurs van Bosch Car Service garages zijn verplicht jaarlijks een aantal trainingen te volgen. Op die manier blijven zij bij met de recente technische ontwikkelingen. Dat is erg belangrijk om de klanten de juiste service en het juiste advies te kunnen geven,” voegt Frijters toe.

Dankzij deze trainingen en de toegang tot de uitgebreide automotive expertise van Bosch kan u bij de Bosch Car Service garages terecht voor onderhoud en reparatie van alle automerken, inclusief behoud van fabrieksgarantie.

Steeds grotere online aanwezigheid

De voorbije jaren werd ook sterk ingezet op een grotere online aanwezigheid van de Bosch Car Service garages. Zo werd in 2017 mijnBoschCarService gelanceerd, een online omgeving die klanten de mogelijkheid biedt alles voor de auto online te regelen: van het inplannen van een afspraak tot het berekenen van de kosten voor een gepland onderhoud. Sinds vorig jaar kunnen klanten ook via de Bosch Car Service Connect App 24 uur per dag online een afspraak maken of vooraf de kosten van een service berekenen. De app heeft ook een ritregistratiesysteem.

Om het online plannen van een afspraak aan te moedigen loopt sinds 1 februari van dit jaar ook een winactie. Klanten die online een afspraak boeken, maken kans op het winnen van één van de Bosch-prijzen. Elke maand worden verschillende winnaars gekozen die hun prijs in hun Bosch Car Service garage kunnen ophalen.

Meer informatie over de actie is beschikbaar op https://www.boschcarservice.com/be/nl/news/winactie_2019/action_2019.

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op http://www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?