Suche

Persbericht #Connected mobility
Deel persbericht

Bosch Benelux lanceert Bosch Workshop Partner

Totaalpakket van trainingen, marketing en ondersteuning voor ieder garagebedrijf

  • Voor autobedrijven die klaar willen zijn voor de toekomst
  • Training en marketingpakket
  • Start met drie modules: remmen, energiemanagement en airco

Peter De Troch

X

Het autobedrijf van vandaag staat voor heel wat uitdagingen. De mobiliteit is volop aan het veranderen: telematica en connectiviteit, autonoom rijden en nieuwe aandrijftechnieken vinden steeds meer ingang. Een autobedrijf dat klaar wil zijn voor de toekomst, moet nu investeren in kennis, equipment en nieuwe omgangsvormen met klanten.

Bosch Benelux lanceert daarom Bosch Workshop Partner, een totaalpakket van technische trainingen, advies en ondersteuning op het gebied van diagnose en equipment, het juiste assortiment aan producten voor onderhoud en reparatie, en een sterke mix aan marketing- en communicatiemiddelen.

“De digitale revolutie in de auto-industrie zet zich ook in de werkplaats onverminderd voort. Heel wat autobedrijven hebben moeite bij te blijven met deze snel evoluerende technologieën. Dankzij Bosch Workshop Partner kunnen deze bedrijven zich voorbereiden op de toekomst. De garagehouder houdt zelf de handen aan het roer, maar kan rekenen op de ondersteuning en uitgebreide expertise van Bosch. Onze slogan is daarom: Your Workshop, Bosch Quality, zegt Tom Becks, Manager Workshop Business Development Benelux.

Bosch Workshop Partner wordt per 25 maart 2018, bij de start van AutoTechnica, in de Benelux gelanceerd. Autobedrijven kunnen zich momenteel aanmelden voor drie modules: remmen, energiemanagement en airco. In een latere fase zullen nog een tiental nieuwe modules worden toegevoegd, waaronder hybride, diesel, benzine en diagnose.

Training en marketingpakket

Elke module bestaat minimaal uit een training. De verschillende modules worden gegeven door professionele Bosch-trainers, die allen systeemspecialisten met de nodige praktijkervaring zijn. Na afloop van de trainingen krijgen de deelnemers een certificaat.

De module remmen omvat twee trainingen: een training ABS, ASR en ESP en een training rond onderhoud van remmen. De module airco richt zich op aircospecialisten. De training bestaat uit een basistraining airco en een tweedaagse sessie rond F-gassen. De module energiemanagement focust op start/stop-systemen, het werkingsprincipe en de verschillende onderdelen van het energiemanagementsysteem.

Elke module voorziet ook in een speciaal marketingpakket, met onder meer het nodige POS-materiaal, online advertenties en banners, relatiegeschenken en regelmatig persoonlijke bezoeken van het business development team van Bosch. Op die manier kan een Bosch Workshop Partner een nauwe band opbouwen met Bosch en zijn bedrijf ook een Bosch-uitstraling geven. Verder worden Bosch Workshop Partners van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op de hoogte gehouden via een eigen nieuwsbrief.

KTS-diagnosetester als onmisbare schakel

Door de toenemende complexiteit van voertuigonderdelen en de connectiviteit van de systemen zijn voertuigen veranderd in mobiele computers. Voor professionele reparatie- en onderhoudactiviteiten is gekwalificeerde diagnoseapparatuur absoluut noodzakelijk. De Bosch KTS-diagnosetester en ESI[tronic]-software zijn daarom een onmisbare schakel in de werkplaats van een Bosch Workshop Partner.

Geïnteresseerde autobedrijven kunnen zich aanmelden via www.readyfor2020.nl, www.readyfor2020.be en www.readyfor2020.lu

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht