Suche

Persbericht #Bosch Groep
Deel persbericht

CES 2018: Bosch stelt deze slimme oplossingen voor in Las Vegas

Focus op technologieën voor geconnecteerde steden

  • Bosch op CES 2018: Centrale hal, stand #14028 / Twitter #BoschCES
  • Geconnecteerde steden: verhoogde veiligheid, energie-efficiëntie en comfort
  • Geconnecteerde mobiliteit: Bosch werkt aan oplossingen om de mobiliteit van de toekomst ongevallenvrij, stressvrij, en emissievrij te maken
  • Geconnecteerde huizen: Slimme huizen vertrouwen op sensoren van Bosch
  • Geconnecteerde industrie: Bosch is toonaangevend in Industrie 4.0
  • CES 2018 Innovation Awards®: drie onderscheidingen voor Bosch-oplossingen

Peter De Troch >

X

Bosch toont tijdens CES 2018 dat de slimme, geconnecteerde stad van morgen nu al een realiteit is. De technologieleverancier laat innovatieve oplossingen en diensten voor een stedelijke mobiliteit en een geconnecteerde werkomgeving zien, net zoals slimme huizen en gebouwen. CES 2018 vindt plaats van 9 januari tot 12 januari 2018 in Las Vegas. U vindt Bosch in de Centrale Hal, stand #14028.

Oplossingen voor geconnecteerde steden: verhoogde veiligheid, energie-efficiëntie en comfort

Weg met parkeerstress: Bosch biedt verschillende oplossingen aan voor geconnecteerd en geautomatiseerd parkeren. Dankzij Community-based Parking kunnen bestuurders de zeldzame lege parkeerplaats in woonwijken en stadscentra gemakkelijker vinden. Auto’s herkennen en meten in het voorbijrijden automatisch de grootte van de openingen tussen geparkeerde auto’s. Deze gegevens worden in realtime verstuurd naar een digitale parkeerkaart waarmee bestuurders lege parkeerplaatsen kunnen vinden. Automated Valet Parking gaat nog een stapje verder. De auto parkeert zichzelf zonder tussenkomst van de bestuurder. Bestuurders laten hun voertuig bij de ingang van de parkeergarage achter en versturen een commando met de app op hun smartphone. De auto zoekt vervolgens zelfstandig naar een lege plek en parkeert zonder assistentie. Een belangrijke factor bij het volledig geautomatiseerd parkeren is de slimme parkeergarage-infrastructuur, die met de on-boardsoftware van de auto connecteert.

Intelligente stroomvoorziening met DC-microgrids

Microgrids zijn relatief kleine, onafhankelijk aangestuurde energiemanagement- systemen die grote gebouwen van stroom voorzien. Ze kunnen zowel op traditionele als hernieuwbare brandstoffen draaien en hebben daardoor uitstekende milieuresultaten. Een ander groot voordeel van microgrids is hun zelfvoorziening, waardoor ze een betrouwbare energiebron zijn wanneer weer- of veiligheidsgerelateerde stroomonderbrekingen het normale netwerk verstoren. In tegenstelling tot conventionele systemen werken de microgrids van Bosch op gelijkstroom (DC) in plaats van op wisselstroom (AC), waardoor er maximaal tien procent bespaard wordt. De Bosch DC-microgrid werd ontwikkeld in de VS als onderdeel van een strategisch project om nieuwe zakelijke kansen voor het bedrijf te creëren in een start-upomgeving. In 2015 heeft Bosch een bestaande faciliteit in Fort Bragg, North Carolina, uitgerust met een slimme microgrid-oplossing die goedkopere en milieuvriendelijkere elektriciteit levert.

Vroegtijdige waarschuwing voor overstromingen

Deze nieuwe oplossing van Bosch waarschuwt voor mogelijke overstromingen door de niveaus van rivieren en andere waterlopen in de buurt van steden in realtime en digitaal te monitoren. Tot nu toe werden waterstanden altijd mechanisch gemeten en kon het uren duren voordat de gegevens beschikbaar waren. Bosch test dit overstromingsmonitoringsysteem momenteel in een pilootproject aan de Neckar-rivier in Ludwigsburg, Duitsland. Daar monitoren ultrasone sensorsondes en camera’s de veranderingen in het waterniveau, de snelheid van het water en het afvoertempo. Deze gegevens worden ter beoordeling naar de Bosch IoT-cloud gestuurd. Wanneer kritische drempels worden overschreden, wordt vooraf via sms een waarschuwing verstuurd naar de getroffen gemeenten, bewoners en bedrijfseigenaars. Dit geeft hen voldoende tijd om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen overstromingen of overstromingsschade. Een aantal overstromingsgevoelige gemeenten in India en Zuid-Amerika hebben al interesse getoond in deze oplossing.

Vivatar-app – een digitale beschermengel

Joggen in het donker of te voet naar huis stappen na het missen van de laatste bus geeft veel mensen een onbehaaglijk gevoel. De Vivatar-app van Bosch snelt hier te hulp. Mensen kunnen via deze app contact opnemen met vrienden en familie en via GPS digitaal “geëscorteerd” worden naar huis. Gebruikers bepalen zelf wanneer ze vergezeld willen worden en door wie. De premium-versie van Vivatar verleent gebruikers 24/7 toegang tot de Bosch Emergency Assistant, een professioneel opgeleid noodhulpteam.

Start-ups van Bosch ontwikkelen oplossingen voor slimme steden

Bosch wil met zijn eigen start-upplatform snel nieuwe bedrijfstakken kunnen aanspreken. Tegelijkertijd profiteren de innovatieve start-ups van de aangeboden infrastructuur en de jarenlange ervaring van een technologieleverancier zoals Bosch. Op CES 2018 stellen twee start-ups hun ‘connected city’-oplossingen voor. Een daarvan is de MyScotty-app, waarmee gebruikers zowel toegang hebben als kunnen betalen voor lokale, gedeelde mobiliteitsdiensten van verschillende aanbieders. Een eenmalige aanmelding volstaat om permanent toegang te krijgen tot duizenden auto’s, fietsen en scooters. Dit betekent dat er veel minder apps nodig zullen zijn. MyScotty werd midden 2017 gelanceerd in Duitsland en andere landen zullen volgen. Een andere oplossing, het slimme mobiliteitscentrum BePart, bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. Het is ontworpen om verkeersopstoppingen te voorkomen door het verkeer tijdens de spits om te leiden. Pendelaars ontvangen in realtime aanbevelingen van de gemeentelijke overheden en kunnen hun route dan aanpassen. Het doel is de luchtkwaliteit in agglomeraties te verbeteren. De eerste proefprojecten zullen in 2018 in één of twee Duitse steden worden uitgevoerd.

De nieuwe mobiliteit van de toekomst: slim, veilig en stressvrij stadsverkeer

Next-generation cockpit: Bosch presenteert een futuristische cockpit voor de volgende generatie motorvoertuigen. Bezoekers van CES 2018 kunnen live een end-to-end display en bedieningsconcept ervaren in een demonstratievoertuig op basis van een Cadillac Escalade. Met vijf onderling verbonden displays, maakt de interface tussen de bestuurder en het voertuig (HMI) autorijden veiliger en minder stressvol, en kunnen bestuurders zich beter concentreren op de verkeerssituatie. De cockpitcamera en spraakherkenningssoftware herkennen de bestuurder. Eenmaal geïdentificeerd worden persoonlijke stoelinstellingen, spiegels en favoriete afspeellijsten automatisch geladen. Zonder hun ogen van de weg te moeten halen, kunnen bestuurders de infotainment-, navigatie- en airconditioningsystemen via stembesturing of een touchscreen met haptische feedback bedienen.

Bosch toont ook mobiliteitsdiensten voor geconnecteerde voertuigen in een nieuwe conceptauto, gebaseerd op de BMW i3. Naarmate het aantal geconnecteerde voertuigen, groeit ook het potentieel voor nieuwe digitale diensten. Volgens Gartner zullen er tegen 2020, 250 miljoen auto’s wereldwijd met elkaar geconnecteerd zijn. Bosch biedt een breed scala aan voertuigdiensten aan waarmee bestuurders een gratis oplaadpunt of parkeerplaats kunnen vinden met een minimum aan moeite. Andere diensten zijn bijvoorbeeld de waarschuwing voor spookrijders en automatische activering van een noodoproep na een ongeval.

Toekomstige mobiliteit

De geconnecteerde showcar van Bosch omvat de toekomst van mobiliteit. De showcar is altijd online en geconnecteerd met zijn omgeving en het slimme huis van de eigenaar. Dankzij deze connectiviteit kunnen bestuurders de dichtstbijzijnde e-bike reserveren of de ramen thuis sluiten als het begint te regenen. Het volstaat daarbij om het scherm aan te raken of te swipen.

Handig gebruik van apps op motorfietsen en andere tweewielers

Met de mySPIN smartphone-integratieoplossing maakt Bosch het voor tweewielers mogelijk om tijdens het rijden gemakkelijk toegang te krijgen tot geavanceerde functies op de smartphone, zoals navigatie, persoonlijke audio en het weer. mySPIN is sinds 2014 beschikbaar voor auto’s en is nu geoptimaliseerd voor tweewielers en motorsportvoertuigen. Bosch demonstreert op CES 2018 mySPIN op een on-road voertuig van het Canadees bedrijf BRP (Bombardier Recreational Products) : een Can-Am® Spyder® F3 Limited.

Geconnecteerde zware trucks voor een geoptimaliseerde logistiek

Bosch heeft samen met Daimler Trucks en Fleetboard een gemeenschappelijk telematicaplatform ontwikkeld, waarmee wagenparkbeheerders de technische status van hun verschillende voertuigen kunnen monitoren. Het waarschuwt hen voor mogelijke defecten, helpt ongeplande reparaties te voorkomen, geplande reparaties te optimaliseren en de betrouwbaarheid van leveringen te vergroten. Deze baanbrekende telematica-oplossing van Bosch voor slimme zware vrachtwagens ontving de CES 2018 Innovation Award in de categorie “Tech For A Better World”.

Waarschuwingen in kritieke situaties door middel van voertuig-tot-x-communicatie

Een file net achter de top van een heuvel of een voertuig dat plotseling vanuit een verborgen zijweg komt… Wanneer voertuigen met elkaar en met hun omgeving communiceren, waarschuwen ze voor kritieke situaties zoals deze en maken ze rijden veiliger en minder stressvol. De nieuwe CCU-connectiviteitscontrole-eenheid van Bosch is een onboard-unit die de voertuig-naar-x (voertuig-naar-alles)-communicatie regelt. De voertuig-naar-x CCU is compatibel met alle huidige communicatiestandaarden zoals wifi, LTE of DSRC en kan overal ter wereld worden ingezet.

Beveiliging van geconnecteerde voertuigen

Het IDPS (Intrusion Detection and Prevention System)- inbraakdetectie- en preventiesysteem maakt gebruik van speciale beveiligingssoftware om mogelijke aanvallen op geconnecteerde voertuigen te herkennen en te analyseren. Hierdoor kunnen snel effectieve tegenmaatregelen worden genomen om afzonderlijke voertuigen of een volledige vloot te beschermen. Het systeem werd ontwikkeld door Escrypt, een dochterbedrijf van Bosch. Escrypt is een beveiligingsspecialist en zal op CES 2018 ook debuteren met een gegevensbeveiligingoplossing voor voertuig-tot-x-communicatie.

Slimme huizen vertrouwen op sensortechnologie en software

Roxxter robotstofzuiger met artificiële intelligentie

Bosch is een pionier op het gebied van connectiviteit in de keuken. Vorig jaar vervolledigde het bedrijf zijn portfolio van web-enabled apparaten in alle categorieën huishoudapparaten. Maar het slimme huis is nog niet klaar. Dit jaar lanceert Bosch de eerste geconnecteerde robotstofzuiger: Roxxter. Deze krachtige helper is uitgerust met sensoren zodat hij interactieve kaarten van zijn omgeving kan scannen en maken. Dankzij RoomSelect kunnen specifieke opdrachten of instructies over verboden zones gegeven worden. Roxxter kan zelfs met een spraakopdracht via Amazon Alexa bediend worden, door bijvoorbeeld te zeggen: “Alexa, laat de Home Connect-robot de woonkamer stofzuigen!”

Sinds het najaar van 2017 is het ook mogelijk om via Amazon Alexa-spraakopdrachten slimme thuiscameraoplossingen te bedienen. Hierdoor zijn ze een van de eerste camera’s ooit die deze optie aanbieden. Vanaf begin 2018 is het mogelijk om het volledige Bosch Smart Home-systeem met spraakopdrachten te bedienen.

Award-winnende camera’s voor een veilige thuis

De 360°-binnenhuiscamera en de Eyes buitencamera zijn beschikbaar als slimme autonome oplossingen. Beide camera’s werden bekroond met een RED DOT AWARD 2017. Vanaf 2018 is het ook mogelijk om ze – indien gewenst - te integreren in de Smart Home-systeemoplossingen van Bosch. Bovendien verbeteren ze de alarmsystemen door de situatie via een camera-opname te controleren zodra het alarm wordt geactiveerd.

Connected Building-platform

Deze cloudgebaseerde oplossing analyseert de gegevens van de gebouwtechnologie en -sensoren, zoals luchtkwaliteit en menselijke activiteit. Het platform dient daarom als basis voor een efficiënt gebouwenbeheer, bijvoorbeeld door middel van preventief onderhoud en voorstellen tot het verhogen van de productiviteit. Het biedt ook informatie over het gebruik van de ruimte en werkplek. Hiermee kunnen bijvoorbeeld medewerkers in kantoren met flexplekken snel een beschikbare ruimte vinden en de schoonmaakdiensten optimaal ingezet worden. Detecteren of er mensen aanwezig zijn en het lokaliseren van apparatuur helpen bij het optimaliseren van processen binnen het gebouw. De oplossing is ontwikkeld op basis van de Bosch IoT-suite.

Een kleine maar uitstekend presterende acceleratiesensor

De BMA400, een nieuwe, uiterst energie-efficiënte MEMS-sensor, wordt gebruikt in wearables en IoT-toepassingen. De sensor verbruikt tien keer minder energie dan bestaande producten terwijl het dezelfde hoge prestaties levert. Hierdoor gaan batterijen langer mee en verlengt de levensduur van de batterij van apparaten aanzienlijk. De acceleratiesensor is bijzonder interessant voor toepassingen in het slimme huis, zoals beveiligingssystemen. Een geïntegreerde, energie-efficiënte stappenteller maakt het mogelijk om nieuwe wearables, zoals normale polshorloges, met een activiteitsdetectiefunctie uit te rusten zonder grote ontwikkelingskosten. De sensor ontving een CES 2018 Innovation Award in de categorie “Embedded Technologies”. Op CES kunnen bezoekers de BMA400 interactief ontdekken door het spelen van een dobbelspel op de Bosch stand #14028 in de Smart Home-zone.

Interactieve gebruikersinterface

Het gebruik van elektronische apparaten in het dagelijkse leven neemt toe – of het nu gaat om wearables voor onderweg of om Smart Homes. Daarom is het erg belangrijk dat de manier waarop mensen en technologie met elkaar omgaan verbetert. Een belangrijke component voor dergelijke oplossingen is de microscanner van Bosch. Het creëert flexibele en intuïtieve virtuele gebruikersinterfaces – en projecteert deze in hoge resolutie op elk oppervlak. Deze piepkleine sensor kan dus worden gebruikt om een nauwkeurige on-demand gebruikersinterface te realiseren voor het Internet of Things, inclusief huishoudelijke apparaten, tablets en sociale robots, om maar een paar voorbeelden te noemen. Het resultaat is de mogelijkheid om op een intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier met apparaten te communiceren, waardoor een naadloze integratie van hun functies in het dagelijks leven mogelijk wordt.

Nieuwe toepassingen voor oude technologie

Tegen 2020 verwacht Bosch een extra omzet van meer dan 1 miljard euro en nog eens 1 miljard euro aan besparingen door toepassing van Industrie 4.0-oplossingen. Als toonaangevende gebruiker en leverancier van Industrie 4.0 biedt Bosch alles uit een enkele bron aan, van geconnecteerde industrie tot de gehele supply chain. Het bedrijf biedt ook oplossingen voor retrofit-oplossingen aan. Een voorbeeld is de IoT-gateway, die combineert sensoren, softwares en IoT-compatibele industriële besturingen, waardoor de conditie van machines gedetecteerd kan worden. Hierdoor kunnen ook operatoren van oudere machines de voordelen van geconnecteerde industrie benutten. Bij een groot aantal machines gebruikt door vaklui en in fabrieken ontbreekt een groot aantal van de essentiële vereisten voor Industrie 4.0, zoals sensoren, software of verbindingen met de IT-systemen van het bedrijf. Alleen al in Duitsland gaat het om tientallen miljoenen machines. Het potentieel voor retrofit-oplossingen is dus extreem hoog – wereldwijd is die markt miljarden waard. Zo is dankzij de IoT-gateway de 130 jaar oude draaibank van Robert Bosch vanuit het Industrie 1.0-tijdperk naar het tijdperk van industrie 4.0 gekatapulteerd. Op CES 2018 toont Bosch een replica weer die trouw is aan het origineel.

Interactief station: Bosch toont spelenderwijs hoe IoT werkt

De “3 S-en” van de IoT: services, software en sensoren

Op CES 2018 zal Bosch voor het eerst demonstreren hoe IoT in slechts drie stappen werkt op een nieuw gamestation.

  • Sensoren zorgen ervoor dat dingen kunnen reageren en gegevens leveren.
  • Gegevens worden met behulp van software en algoritmen naar de cloud verzonden en in realtime geanalyseerd.
  • Op basis hiervan kunnen snel nieuwe diensten worden ontwikkeld die het dagelijkse leven eenvoudiger, veiliger en efficiënter maken – en soms zelfs levens redden.

Een voorbeeld hiervan is de eCall van Bosch. Bezoekers aan de stand worden uitgenodigd om met hun hand een zoemer aan te raken waarin een Bosch-versnellingssensor is verborgen. De sensor heeft een kracht van 5 G’s nodig om te reageren. Zodra dit is bereikt, wordt op het scherm een airbag geactiveerd. Dankzij het software-algoritme wordt het signaal van de airbagsensor naar de Bosch IoT-cloud gestuurd, waar de gegevens worden verwerkt om de juiste service toe te wijzen. In dit geval waarschuwt de Bosch eCall-service het Bosch-callcenter. In het echte leven zal het controlecentrum bij een botsing contact opnemen met de bestuurder om te bepalen of een servicevoertuig moet worden gestuurd om assistentie te verlenen of om te kijken of er een ambulance nodig is. Als de bestuurder niet op de oproep reageert, worden de paramedici onmiddellijk gealarmeerd.

Het spel werd ontwikkeld in samenwerking met de XDK, een sensorontwikkelingsplatform dat kan worden gebruikt om prototypes en nieuwe IoT-toepassingen te ontwikkelen. Het station heeft nog een verrassing in petto: het aanraken van de zoemer triggert een camera, waarbij een actiefoto wordt gemaakt die via een QR-code kan worden gedownload en gedeeld op sociale media met behulp van hashtags zoals #BoschCES.

CES Innovation Awards: drie awards voor Bosch

Meer comfort, meer veiligheid en meer mogelijkheden: trucks, huizen, appartementen en wearables worden allemaal slimmer en efficiënter met de connectiviteitsoplossingen van Bosch. Tijdens CES Unveiled in Amsterdam ontving Bosch twee CES 2018 Innovation Awards voor deze oplossingen. Elk jaar worden deze prestigieuze awards uitgereikt aan de beste oplossingen in aanloop naar ’s werelds grootste elektronica-show. Ze zijn ook een indicator voor toekomstige trends. Op 7 januari 2018, in Las Vegas, ontvangt een andere oplossing van Bosch een award in de categorie “Smart City”.

CES UNVEILED LAS VEGAS: Zondag 7 januari 2018, 17:00-20:30 uur. (lokale tijd), Shorelines Exhibit Hall, Mandalay Bay

PERSCONFERENTIE: Maandag 8 januari 2018, 8:00-8:45 uur (lokale tijd) in het Mandalay Bay Hotel, South Convention Center, niveau 2; Mandalay Bay Ballrooms B, C & D

BOOTH: dinsdag tot vrijdag, 9-12 januari 2018, in de centrale hal, stand # 14028

VOLG de hoogtepunten van Bosch op CES 2018 op Twitter: #BoschCES

BOSCH EXPERTS in PANELS:

Woensdag 10 januari, 13:45-14:30 uur (lokale tijd) "Connected Vehicles in Connected Ecosystems" sessie met Mike Mansuetti, president van Bosch Noord-Amerika, Smart Cities Conference, Westgate.

Donderdag 11 januari 2018, 11:30 uur-12:30 uur (lokale tijd): Sessie "De toekomst van robots op het werk en thuis" met Phil Roan, Senior Engineer Robotics, BSH Hausgeräte GmbH, Congrescentrum van Las Vegas, North Hall, N258

TWITTER: #BoschCES

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op bosch-press.be, bosch.be, bosch.com, iot.bosch.com, LinkedIn en YouTube: Bosch Belgium

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op http://www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?