Suche

Persbericht
Deel persbericht

Bosch Car Service wordt partner van SereniMax, het platform dat de aan- en verkoop van tweedehandswagens beveiligt

SereniMax, Bosch Car Service

Onafhankelijke diagnose voor de aan- en verkoop van tweedehandswagens

  • Garages van Bosch Car Service voeren diagnose van de tweedehandswagen uit voor de aan- en verkoop
  • Lijst met 60 of 125 te controleren punten
  • Volledig rapport door onafhankelijke garages

Peter De Troch >

X

Bosch Car Service in België wordt partner van SereniMax, dat een reeks diensten introduceert om de aan- en verkoop van tweedehandswagens tussen particulieren in alle vertrouwen te laten verlopen. Bosch Car Service voert voor de aankoop een grondige diagnose uit zodat de koper er zeker van kan zijn dat de auto geen verborgen technische gebreken heeft.

Jammer genoeg gebeuren bij de verkoop van tweedehandswagens tussen particulieren nog steeds onregelmatigheden. SereniMax wil een duurzame oplossing aanbieden aan zowel kopers als verkopers en de risico’s bij elke stap van de transactie zo veel mogelijk beperken. Het SereniMax-platform is een wereldprimeur op de markt van tweedehandswagens

zegt Alex Gaschard, oprichter van SereniMax

“Met Bosch Car Service voeren we een grondige diagnose uit van de auto die verkocht wordt. Als onafhankelijk netwerk hebben we het voordeel dat onze garages een brede kennis hebben van alle merken en dat ze de vereiste instrumenten in hun werkplaats hebben,” vult Jean-Pierre Van Damme, Sales Belgium Bosch Car Service aan.

SereniMax, zekerheid en gemoedsrust

Het SereniMax-platform verzekert de aankoop en verkoop van tweedehandswagens via volgende stappen:

  • Een strikte controle van de identiteit en het rijbewijs van de koper, alsook de gegevens op het inschrijvingsbewijs van het voertuig (chassisnummer, keuringbewijs, geldigheid van de Car-Pass)
  • Verzekering tijdens de proefrit: AXA Belgium zorgt voor een omniumverzekering (schade, diefstal, voertuigkaping) tijdens de proefrit.
  • Volledige diagnose van het voertuig: de koper kan de wagen volledig laten nakijken bij een van de 120 Bosch Car Service garages in België.
  • Garantie tegen mechanische defecten van 12 tot 24 maanden: net als bij de verkoop van het voertuig door een professionele verkoper.
  • Beveiligde betaling: de financiële transactie verloopt via een beveiligde betaalapp, gekoppeld aan een geblokkeerde rekening.

Bosch Car Service zorgt voor de diagnose voor de aankoop

Bosch Car Service heeft speciaal voor SereniMax een unieke checklist ontwikkeld voor een grondige diagnose van de auto voor de aankoop. De procedure is uiterst eenvoudig:

  • Vlotte reservatie: de koper zelf of de verkoper kan een diagnose aanvragen. Via www.SereniMax.com kan men zich registreren en een afspraak maken voor een diagnose in een Bosch Car Service garage naar keuze.
  • Basis- of uitgebreide controle: de koper kan kiezen tussen een basisdiagnose (Basic), bestaande uit de controle van 60 belangrijke punten van het voertuig, of een uitgebreide diagnose (Extended), die 125 belangrijke punten van het voertuig controleert. De volledige lijst met controlepunten is beschikbaar op www.serenimax.com/nl/diagnose-door-professionnals/bosch
  • Een volledig en onafhankelijk rapport: nadat de Bosch Car Service garage de diagnose heeft uitgevoerd, ontvangt de koper een uitgebreid rapport waarin staat of de auto in orde is of dat er herstellingen moeten worden uitgevoerd.

“Dankzij het partnership tussen SereniMax en Bosch Car Service kan in alle veiligheid en vertrouwen een tweedehandswagen ver- en gekocht worden. Door de diagnose uitgevoerd in een van onze 120 garages weet de koper met zekerheid dat de auto veilig op de weg kan of dat er eerst nog een aantal herstellingen moeten worden uitgevoerd,” besluit Jean-Pierre Van Damme.

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op http://www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?