Suche

Persbericht #Connected mobility
Deel persbericht

De werkplaats van de toekomst is geconnecteerd

Geconnecteerde werkplaats
  • CoRe of Connected Repair: nieuwe software voor geconnecteerde servicewerkzaamheden
  • TTM: automatische meting van slijtageniveau van de banden
  • Nieuwe aircoservice- en kalibreerapparatuur

Peter De Troch >

X

Het Internet of Things, de intelligente verwerking van een grote hoeveelheid gegevens en de groeiende interconnectie tussen producten en hun omgeving bieden ook voor de werkplaats een enorm potentieel. Ze vergemakkelijken de planning van afspraken en verbeteren de uitvoering van de servicetaken. De werkplaats van de toekomst is geconnecteerd en dat leidt tot een verhoogde efficiëntie, meer transparantie en tijdswinst.

De geconnecteerde werkplaats: “Bosch Connected Repair”

De software-oplossing “Connected Repair” of CoRe verbindt alle Bosch- equipment in de werkplaats met elkaar: de ACS aircoserviceapparatuur, de nieuwe generatie BEA uitlaatgastesters, de FWA wieluitlijnapparatuur, de FSA motortesters, de KTS diagnoseapparatuur met ESI[tronic] 2.0 werkplaatssoftware, het TTM bandenprofielmeetsysteem en de digitale koplamptester HTD 815.

Het volstaat om de kentekenplaat of het voertuigidentificatienummer (VIN) eenmalig in te geven om het voertuig op elke werkpost te identificeren. De werkopdrachten kunnen vervolgens worden ingegeven en verstuurd naar de geconnecteerde apparaten voor uitvoering van de service. Deze werkopdrachten zijn binnen enkele seconden beschikbaar op de verschillende apparaten.

Daarna is het voldoende om bij elk nieuw bezoek aan de werkplaats de kentekenplaat of het voertuigidentificatienummer (VIN) in te geven om het voertuig te identificeren. De monteur krijgt onmiddellijk toegang tot de complete geschiedenis van het voertuig, met inbegrip van alle testresultaten van eender welk werkstation. CoRe of Connected Repair vermindert de voorbereidingstijd aan de werkstations, vereenvoudigt de service en vermijdt dubbel werk.

Connected Repair” maakt gebruik van een centrale database. Alle werknemers die toegang hebben tot het systeem kunnen gemakkelijk en snel de vooruitgang van de reparaties raadplegen. Dit laat toe om de klanten met precisie te informeren als ze meer informatie wensen en het verhoogt ook de klantentevredenheid. Bovendien kan er een volledig en professioneel testrapport worden uitgeprint met een overzicht van alle uitgevoerde werkzaamheden aan het voertuig.

TTM: automatische meting van slijtageniveau van de banden

Met het TTM-systeem (Tire Tread Measurement) van Bosch is het voortaan mogelijk om de slijtage van de banden te meten terwijl ze over het meetsysteem rollen. Slechts een paar seconden later wordt het slijtageniveau van alle vier de banden weergegeven.

De twee meetmodules starten automatisch zodra een voertuig aan een snelheid lager dan of gelijk aan acht kilometer per uur over het meetsysteem rijdt. De profieldiepte van de banden wordt gemeten en in realtime weergegeven. Het TTM-systeem detecteert ook ongelijkmatige bandenslijtage, bijvoorbeeld ten gevolge van slechte bandenspanning of wielgeometrie. De werkplaats kan desgevallend de wielgeometrie controleren en indien nodig afstellen.

Geconnecteerde equipment

Ook de nieuwe geautomatiseerde en geconnecteerde aircoservicesystemen ACS 763 en ACS 863 zijn op AutoTechnica te ontdekken. De ACS 763 en ACS 863 bepalen een nieuwe maatstaf op het gebied van aircoservice van het nieuwe R-1234yf koudemiddel. De ACS 863 onderscheidt zich van de ACS 763 door de aanwezigheid van een geïntegreerde koudemiddelanalyzer.

Als systeemontwikkelaar en marktleider op het gebied van rijhulpsystemen, ontwikkelde Bosch eveneens de noodzakelijke kalibratieapparatuur voor deze systemen en componenten. Naast de reeds bestaande DAS 1000 kalibratieapparatuur voor rijhulpsystemen van voertuigen uit de Volkswagen-groep, biedt Bosch nu ook een SCT 415 uitbreidingsset voor de kalibratie van frontcamera’s van andere voertuigfabrikanten.

Ontdek de innovaties van Bosch op AutoTechnica 2018 van 25 tot en met 28 maart 2018 in Brussels Expo.

Video Connected Repair: https://youtu.be/EoRA7azoz3o.

Over Bosch

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1,050 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Anderlecht en Mechelen.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is te vinden online op http://www.bosch-press.be, www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschBelgium, www.linkedin.com/company/bosch-belgium/, YouTube: Bosch Belgium.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?